Skræddersyede løsninger med omtanke for miljøet


Flere og flere boligforeninger ønsker digitale løsninger inden for hus- og dørtelefoni. Tidens fokus på den bæredygtige omstilling betyder, at man som boligforening også bør vælge grønne løsninger, der tager højde for miljøet.


Som boligforening kan det være væsentligt at tænke bæredygtighedsaspektet ind i både drift, vedligeholdelse og renoveringsarbejde. Og det behøver ikke altid at være store energirenoveringsprojekter, man kaster sig ud i, hvis man ønsker at være en grønnere og mere bæredygtig boligforening.

Med bæredygtighedsaspektet for øje, kan man i næsten alle henseender finde fornuftige løsninger til boligforeninger, hvis bare man sætter fokus på kvalitet, holdbarhed samt produktion af materialer og produkter.

Foto: Siedle Nordic A/S

Foto: Siedle Nordic A/S

Bæredygtig produktion

Elektroniske løsninger til hus- og dørtelefoni er måske ikke det første, man tænker på, når bæredygtighedsbegrebet kommer på banen. Imidlertid er det dog et af de steder, hvor det faktisk er simpelt at tænke bæredygtighed ind i løsningen.

Det kan for eksempel være en god idé at undersøge rammerne for produktionen af produkter inden for digital hus- og dørtelefoni, og flere og flere virksomheder tager heldigvis løftet om et socialt- og miljømæssigt ansvar seriøst. Tyske Siedle er en af de virksomheder.

>
“For boligforeninger betyder det, at man kan have sit dør- og hustelefonianlæg i årtier.

”I dag er der et stort fokus på, at vi skal passe godt på vores jord og sikre ordentlige, sociale forhold. Det underbygger vi med en forsvarlig og bæredygtig produktion”, siger Allan Mikkelsen, salgschef hos Siedle Nordic A/S og fortsætter: ”Vi arbejder på at reducere miljøpåvirkningen via en energibesparende produktion, ansvarlig affaldsstyring og anvendelse af genanvendelige materialer. Derudover fokuserer vi målrettet på at skabe ordentlige arbejdsrammer for vores medarbejdere,” siger han.

For udover at vælge en leverandør, som danner rammerne for en produktion, der belaster miljøet mindst muligt, og har fokus på den miljø- og klimamæssige bæredygtighed, er social bæredygtighed også et aspekt, der kræver fokus. Det kan man blandt andet gøre ved at vælge en leverandør, der sikrer kvalificerede arbejds- og uddannelsespladser, som opfylder de mest moderne sociale, økologiske og helbredsmæssige standarder.

Holdbare løsninger af høj kvalitet

Foto: Siedle Nordic A/S

Foto: Siedle Nordic A/S

Ved at vælge produkter af høj kvalitet, sikrer man, at produkterne også har en længere levetid – og det er vigtigt i forbindelse med bæredygtighed. Som hightech-virksomhed anvender Siedle de mest moderne produktionsmetoder, hvor der med en kombination af præcise, digitalt styrede produktionsmaskiner, velfunderet viden og traditionelt håndværkskunst opstår serie- og enkeltemner i høj kvalitet, som også bidrager til at forlænge holdbarheden.

Med bagudkompatible løsninger og omfattende service kan man sikre sig, at miljøet belastes mindst muligt, fordi det sikrer produkternes funktionsevne og bevarer deres værdi i meget lang tid. For boligforeninger betyder det, at man kan have sit dør- og hustelefonianlæg i årtier.

”I vores produktudvikling har vi fokus på lang holdbarhed og bagudkompatibilitet, som gør, at det oftest vil være muligt at reparere og opgradere eksisterende systemer”, siger Allan Mikkelsen og fortsætter:

”Et eksempel er de nye Siedle IQ svartelefoner, som giver brugeren adgang til mobil dørkommunikation via app. Med blot en lille opdatering kan vi genanvende et eksisterende anlæg, som er installeret helt tilbage i 1950”.

>
“Det behøver ikke altid at være store energirenoveringsprojekter, man kaster sig ud i, hvis man ønsker at være en grønnere og mere bæredygtig boligforening.

Skræddersyede løsninger med moderne metoder

Alle boligforeninger har forskellige behov. Når det kommer til kommunikationsløsninger, er det derfor vigtigt, at der tages højde for hver enkelt forenings ønsker. Også brugervenlighed er et vigtigt parameter, så alle foreningens beboere kan betjene anlægget.

”Vi arbejder tæt sammen med arkitekter og tager udgangspunkt i hele indgangspartiet i forhold til farver, materialer og stil, når vi skal finde frem til den rigtige løsning. Udover det prioriterer vi intuitiv betjening af kompleks teknik, så brugerne oplever barrierefrihed i form af entydige symboler, store taster og klare kontraster,” siger Allan Mikkelsen.

Artiklen er skrevet af Nadia Maja Bech, Kommunikation og marketing, Siedle Nordic A/S.

Denne og andre artikler kan læses i seneste udgave af Magasinet Min Boligforening.

Skade & Sikring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vidste du at...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus dignissim augue vel nisl fringilla ultricies. Morbi urna sem, egestas non magna id, elementum aliquam ante. Sed consectetur nisi tincidunt eros suscipit dictum.

Relevante artikler

Boligforeningers Dag 2025

Få viden, inspiration og invitationer til gratis events relevante for dig, der er bestyrelsesmedlem i en andels- eller ejerboligforening. Vi udsender nyhedsbrevet med 2-3 ugers mellemrum og sørger for, at du får den vigtigste information direkte i indbakken.

Find inspiration, viden og netværk

Bliv klogere på en lang række emner, som måtte have releavns i netop din boligforening, så du er klædt bedre på til kommende projekter eller udfordringer

Bestyrelsen

Bestyrelsesarbejdet i andels- eller ejerboligforeninger er afgørende for en velfungerende og harmonisk ejendom både socialt og økonomisk. 

Ejendomsværdi

Ved at forbedre ejendommens tilstand gennem omhyggelig planlægning og vedligeholdelse kan I sikre en stabil økonomi og øget ejendomsværdi

Energiforbrug

Optimer energiforbruget i jeres forening med effektive løsninger, der reducerer omkostningerne og fremmer ansvarlig brug af energikilder.

Fælles faciliteter

I boligforeninger er vi fælles om mange faciliteter, der er vigtige for beboernes komfort, trivsel og daglige bekvemmelighed.  

Klimaskærm

Ved at styrke bygningens beskyttelse mod vejrpåvirkninger, kan I opnå et bedre indeklima samt lavere energiforbrug.

Udeliv

Udendørs områder og faciliteter i boligforeningen spiller en essentiel rolle for beboernes livskvalitet og velvære. 

Skade & Sikring

Sikring af andels- og ejerboligforeninger mod skader er væsentligt for både beboernes sikkerhed og ejendommens værdi. 

Tilmeld boligforening

Modtag automatisk gratis materialer med posten samt nyhedsbrev med viden, inspiration og invitationer til events.