Boligforeninger har klima højt på deres dagsorden


Flere og flere boligforeninger investerer i solceller og solcellebatterier for at øge bæredygtigheden i deres forening og spare på udgifterne til strøm.


Hos Ejendomsudvikler Tetris A/S, der opfører lejeboliger landet over, er solceller med batteri en fast del af mange af deres ny-byggerier. I Ibihaven i Slagelse supporterer XOLTA solcellebatterier solcellerne. Beboerne er glade for den grønne profil. For de ønsker både at være en aktiv del af klimaomstillingen og at spare på eludgifterne.

Foto: Tetris A/S

Foto: Tetris A/S

Annette Moseholm Scheel, der er projektchef hos Tetris A/S, siger:
”Med solceller producerer bygningen selv en del af den strøm, der bruges i bebyggelsen. Og med de tilkoblede XOLTA solcellebatterier bliver forbruget af købt strøm mindre, fordi batteriet lagrer den strøm, man selv producerer. Ens egen strøm kan dermed bruges, når solen ikke skinner. I Ibihaven bruges strømmen fra batterierne til belysning på fællesområder som f.eks. i atriumhaven og på stisystemet udenfor”.

Der er installeret 3 XOLTA 10kWh batterier i Ibihaven, der rummer 76 lejemål. 2 nye byggerier, i Næstved og Holbæk, får også solceller med XOLTA batterier.

Solceller med batteri giver langt bedre udnyttelse af solcellerne

Solceller med batteri er en oplagt løsning, når man vil klimaforbedre en boligforening og det er let at gå til. Solcellerne ligger på taget. XOLTA-batterierne installeres udenfor på en væg eller på en sokkel. Med batterier tilkoblet vil en forening opleve en langt bedre udnyttelse af deres solceller og være i stand til at benytte mere af den grønne strøm, de producerer. Efter nogle år vil et solcelleanlæg med batteri have tjent sig selv hjem. Og derefter kan en stor del af den strøm, beboerne bruger, være gratis.

>
“Med solceller producerer bygningen selv en del af den strøm, der bruges i bebyggelsen. Og med de tilkoblede XOLTA solcellebatterier bliver forbruget af købt strøm mindre”

OM XOLTA SOLCELLEBATTERIER

Foto: XOLTA A/S

Foto: XOLTA A/S

XOLTA solcellebatterier har forskellig kapacitet alt efter behov og størrelse på solcelleanlægget. Batterierne er designet til at kunne stå ude og i alt slags vejr og de er modulære enheder, der kan kobles sammen efter kapacitetsbehov.

De kan benyttes til alle solcelleanlæg og installeres nemt af en XOLTA-godkendt, autoriseret installatør.

>
“Solceller med batteri er en oplagt løsning, når man vil klimaforbedre en boligforening”

DSC_0707.JPG

Om XOLTA

XOLTA er en division i LiTHIUM BALANCE, som fokuserer på batterisystemer til energilagring. LiTHIUM BALANCE er en af verdens første virksomheder, der har specialiseret sig i batteristyringssystemer til litium-ion batterier. Denne viden er grundlaget for XOLTA-batterierne og præcis det, der gør det muligt for os at hjælpe boligforeninger og andre kunder med at effektivisere deres forbrug af el.

Hos XOLTA kan boligforeninger få en gratis analyse af, hvilken besparelse et solcelleanlæg med batteri kan betyde for elregningen i foreningen.

Læs mere på https://xolta.com/da/anvendelse/boligforeninger/ eller kontakt os via https://xolta.com/da/kontakt-os/

Artiklen er skrevet af Sille Ørnberg, Head of Marketing, XOLTA

Skade & Sikring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vidste du at...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus dignissim augue vel nisl fringilla ultricies. Morbi urna sem, egestas non magna id, elementum aliquam ante. Sed consectetur nisi tincidunt eros suscipit dictum.

Relevante artikler

Boligforeningers Dag 2025

Få viden, inspiration og invitationer til gratis events relevante for dig, der er bestyrelsesmedlem i en andels- eller ejerboligforening. Vi udsender nyhedsbrevet med 2-3 ugers mellemrum og sørger for, at du får den vigtigste information direkte i indbakken.

Find inspiration, viden og netværk

Bliv klogere på en lang række emner, som måtte have releavns i netop din boligforening, så du er klædt bedre på til kommende projekter eller udfordringer

Bestyrelsen

Bestyrelsesarbejdet i andels- eller ejerboligforeninger er afgørende for en velfungerende og harmonisk ejendom både socialt og økonomisk. 

Ejendomsværdi

Ved at forbedre ejendommens tilstand gennem omhyggelig planlægning og vedligeholdelse kan I sikre en stabil økonomi og øget ejendomsværdi

Energiforbrug

Optimer energiforbruget i jeres forening med effektive løsninger, der reducerer omkostningerne og fremmer ansvarlig brug af energikilder.

Fælles faciliteter

I boligforeninger er vi fælles om mange faciliteter, der er vigtige for beboernes komfort, trivsel og daglige bekvemmelighed.  

Klimaskærm

Ved at styrke bygningens beskyttelse mod vejrpåvirkninger, kan I opnå et bedre indeklima samt lavere energiforbrug.

Udeliv

Udendørs områder og faciliteter i boligforeningen spiller en essentiel rolle for beboernes livskvalitet og velvære. 

Skade & Sikring

Sikring af andels- og ejerboligforeninger mod skader er væsentligt for både beboernes sikkerhed og ejendommens værdi. 

Tilmeld boligforening

Modtag automatisk gratis materialer med posten samt nyhedsbrev med viden, inspiration og invitationer til events.